Simon Szilvia 37 éves, 3 gyerek anyukája.
Tavaly szeptemberben derült ki egy rutin vérvétel után, hogy egy mielodiszplázia nevű betegségben szenved, ami idővel leukémiává fog alakulni. A gyógyuláshoz az egyetlen esélye az őssejt beültetés. Nem a kínai, hanem a hazai, amit a budapesti Szent László Kórházban végeznek.
Arról van szó, hogy kemoterápiával és teljes test besugárzással ki kell pusztítani az összes csontvelői vérképző sejtjét, hogy megöljék a megkergült sejtvonalat, aztán a donor őssejtjeivel újratelepítik a csontvelőt, hogy legyen, ami fehérvérsejtet termel a védekezéshez, vörösvértesteket az oxigénszállításhoz és vérlemezkéket a véralvadáshoz.
Sajnos a családjában nem akadt megfelelő donor, úgyhogy januárban felkerült a transzplantációs várólistára.
De nagyon kevés a donor.

2011. március 25., péntek

Arról, hogy kell-e egyeznie a vércsoportnak

"Vércsoport azonosság a csontvelődonorrá váláshoz nem szükséges! A vért a csontvelő termeli és mivel a beteg teljes csontvelőállományát eltüntetik a transzplantáció előtt a már megtapadó donor velő fog új vérsejteket termelni, így megváltoztatva a beteg vércsoportját. "

Forrás: http://www.causes.com/causes/379291/about 

De ezügyben még majd értekezek az illetékessel......

4 megjegyzés:

  1. A Causes oldalán talán Szilvi ügyét is meg lehetne hirdetni?

    VálaszTörlés
  2. Az a helyzet, hogy nem vagyok fenn a Facebookon, így úgy tűnik nem fogok tudni ezen az oldalon közzétenni felhívást. Megtennéd helyettem?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Szívesen, csak nem vagyok biztos a részletekben. Egyszerűen bemásoljam ennek a blognak a bevezetőjét? Mi legyen az ügy címe, amin tíz tag fölött már nem lehet majd változtatni? Kötelező megadni egy képet is, amit jogom van terjeszteni -- ez mi legyen? Köszönöm én is!

    VálaszTörlés
  4. Úgy tűnik, maga Szilvi van Facebookon, a http://www.facebook.com/profile.php?id=100001345999444 címen. Ha nem ő vagy más akar felhívást közzétenni, megpróbálhatom (mondjuk egy pelikánfényképpel).

    VálaszTörlés