Simon Szilvia 37 éves, 3 gyerek anyukája.
Tavaly szeptemberben derült ki egy rutin vérvétel után, hogy egy mielodiszplázia nevű betegségben szenved, ami idővel leukémiává fog alakulni. A gyógyuláshoz az egyetlen esélye az őssejt beültetés. Nem a kínai, hanem a hazai, amit a budapesti Szent László Kórházban végeznek.
Arról van szó, hogy kemoterápiával és teljes test besugárzással ki kell pusztítani az összes csontvelői vérképző sejtjét, hogy megöljék a megkergült sejtvonalat, aztán a donor őssejtjeivel újratelepítik a csontvelőt, hogy legyen, ami fehérvérsejtet termel a védekezéshez, vörösvértesteket az oxigénszállításhoz és vérlemezkéket a véralvadáshoz.
Sajnos a családjában nem akadt megfelelő donor, úgyhogy januárban felkerült a transzplantációs várólistára.
De nagyon kevés a donor.

2011. június 25., szombat

Kérés

Szeretnék megkérni mindenkit, aki csak idetéved, hogy rakja ki Iwiwen, Facebookon, blogon, bármin ennek a blognak az elérhetőségét, pár sorban leírva, hogy miről szól ez az egész. Hátha lesz valaki, aki segíthet.
Ha bárki tud olyan médiát, aki esetleg felkapná az ügyet, szóljon!

Köszönök minden segítséget!

9 megjegyzés:

  1. Szia,hol lehet vért adni és milyen elérhetőségetek van?
    Heni

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Itt nem véradásról, annál többről lenne szó.
    Szilvinek csontvelői őssejtekre lenne szüksége.
    Mivel a saját csontvelői vérképző sejtjei betegek és már nem sokáig bírják ellátni a feladatukat, így olyan őssejtekre lenne szüksége, amivel a saját beteg sejtjeinek kemoterápiával való elpusztítása után a csontvelője újratelepíthető.
    Ezeket az őssejteket régen valóban csontvelőből vették, de ma már megoldható az, hogy a donor gyógyszeres előkészítését követően, a véréből gyűjtsék ki őket.
    Aki donor szeretne lenni, annak a helyi véradót kell felkeresnie, ott egy egység vért adnia, és aláírnia egy nyilatkozatot, hogy őssejtdonor szeretne lenni. A vérét megvizsgálják, majd egy további vizsgálat után felkerül az illető a donorlistára.
    Innentől már csak várni kell, hogy van-e egyezés.

    Milyen elérhetőségre gondolsz?
    Én itt szinte minden nap elérhető vagyok.
    A véradók listáját is feltettem a blogra, de most megpróbálom máshogy is megjeleníteni az oldalsávban, hogy mindenki megtalálja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello.

      Ha még aktuális akkor A Rh pos vagyok és adnék csontvelőt ha szükség van rá. Elérhetőségem:0631 312 2045

      Törlés
  3. Ramóna én rendszeresen gyógyszert szedek...akkor is lehetek donor?

    VálaszTörlés
  4. Ezt nem tudom. Attól függ, milyen gyógyszert szedsz.
    A véradóban biztosan meg tudják mondani.

    VálaszTörlés
  5. Szia!!!
    Én nagyon szeretnék segíteni!!Sajnos most Londonban vagyok!Július 13-án megyek haza!!!Az első dolgom lesz elmenni a győri vérellátóba!!!!Mit kell még tennem?
    Eszti

    VálaszTörlés
  6. http://www.veria.com/katy-westman-against-mylodysplastic-syndrome.html&ved=0CBEQFjAA&usg=AFQjCNEbSLzPB1-J4Idwt5iWuyc4ma91mQ

    most megy a zone reality-n egy műsor a mielodiszpláziából gyógyult amerikai nőről. Keressetek rá Jean Genet nevére, ő az az orvos-kutató, aki segített. Remélem, használ az infó.

    VálaszTörlés
  7. Szia Ramóna!

    Szeretnék érdeklődni, hogy mi van Szilvivel. Szüksége van-e még donorra, vagy sikerült találni neki őssejtet?

    Tamara

    VálaszTörlés
  8. Sajnos nincs donorja a nemzetközi regiszterben sem. Most már minden azon múlik, hogy az újonnan a rendszerbe lépők közül lesz-e valaki.

    VálaszTörlés